Home » DASH Dieet

DASH Dieet

Het DASH Dieet in Nederland

Het DASH Dieet is oorspronkelijk gericht op het verlagen van je bloeddruk. Ook in Nederland kampen steeds meer mensen met een verhoogde bloeddruk. Een van de grootste oorzaken van een hoge bloeddruk is het eten van teveel zout. Het zou voor deze mensen erg positief zijn om recepten te maken met minder zout. Dit is dan ook precies wat in de DASH recepten is gedaan, erg weinig gebruik van zout.

Een reden waarom het DASH Dieet goed wordt beoordeeld is dat er eigenlijk wel gewoon alles mag worden gegeten. Er is géén extreme focus op sappen of groenten en alle voedingsgroepen komen regelmatig en gebalanceerd voor in het dieet. In tegenstelling tot dieten waar je moet eten als een neanderthaler of vooral vlees en eieren moet eten is het DASH Dieet daarom gemakkelijk vol te houden. De enorme variatie van recepten in het eBook laat dit ook duidelijk zien.

Uiteraard worden bepaalde producten wel afgeraden in het DASH Dieet zoals: rood vlees, gefrituurd eten, taart en ook alcohol. Het spreekt ook voor zich dat teveel van deze producten niet in een dieet passen.
Uiteindelijk valt of staat het succes van elk dieet met de inzet van de persoon die het volgt. Het scheelt een stuk dat het DASH Dieet zeker niet het meest moeilijk zal zijn om vol te houden en dat draagt flink bij aan het aantal mensen dat erg tevreden is. Probeer het zelf met de ruim 60 recepten die in het DASH Dieet eBook staan en je zult niet alleen gezond eten maar ook nog eens erg lekker!

In de Verenigde Staten is het DASH Dieet al erg populair onder mensen die een lagere bloeddruk willen. De grote Amerikaanse website US News heeft het DASH Dieet daarbij ook nog tot het beste algemene dieet uitgeroepen. Er is dan ook uit onderzoek gebleken dat het volgen van een dieet met minder zout een verlagend effect op de bloeddruk heeft.

Ik heb zelf gelukkig geen last van een hoge bloeddruk maar mijn opa en oma wel, daarom ben ik erg verheugd dat er nu ook een Nederlands eBook beschikbaar is. De positieive punten van het dashdieet zijn wat mij betreft

  • 60 Recepten waarin zout zo weinig mogelijk voorkomt terwijl de recepten nog wel gewoon lekker zijn en niet flauw
  • Het beste dieet in 2014 volgens Amerikaanse US News maar in dit geval compleet in het Nederlands zodat je niet hoeft te gaan omrekenen van cups naar gram enzovoort.
  • Lekker eten met gezonde normale producten. Alles mag (zelfs een beetje suiker), mits met mate. Door deze recepten ontwikkel je meteen een gezondere levensstijl.

 

Dash Dieet - Lees verder

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*