Home » JOJO Effect

JOJO Effect

Het JOJO effect doet zich voor wanneer mensen een dieet zoals het ziekenhuisdieet volgens en na het dieet hun oude, slechte eetgewoontes gewoon weer oppakken.

Op deze manier val je enkele kilo’s af maar komen deze kilo’s er meestal meteen weer bij en in de meeste gevallen komen er meer kilo’s aan dan dat je verloren bent tijdens je dieet. Je lichaam reageert op de plotselinge overdaad aan voedsel en begint dit direct op te slaan in Vet.

Het JOJO Effect

Het JOJO Effect

Het ontstaan van het JOJO effect

Het menselijk lichaam is soms veel te efficiënt. Door het volgen van een dieet past het lichaam zich aan aan de verminderde hoeveelheid calorieën in de dagelijkse voeding en gaat dus zuiniger omspringen met energie.  Wanneer je na je dieet terug valt in je oude eetgewoontes is je lichaam zuiniger dan voor het dieet en het aantal calorieën in je voeding is op hetzelfde niveau gebleven.
Je zit dus met een groter energie overschot dan voor je dieet en zal dus meer vet gaan aanmaken en dus aankomen in plaats van afslanken. Iedere keer dat je een jojo dieet volgt zal je lichaam dus minder snel vet gaan verbranden en zal je meer aankomen als je niets aan je normale eetgewoontes gaat veranderen.

JOJO effect voorkomen

Het JOJO effect kan voorkomen worden door niet direct naar een snel dieet zoals het ziekenhuisdieet je normale eetgewoonte te hervatten, Het is van belang blijft de inname van voeding en dus energie te beperken. Wil je vet blijven verbranden dan is de volgende combinatie aan te bevelen:

  • Regelmatig spierversterkende oefeningen, waardoor je spiermassa toeneemt en je metabolisme (vet verbranding) de hoogte in schiet.
  • Cardio training om extra calorieën te verbranden
  • Een gezond eetpatroon

Let er wel op dat een combinatie van deze zaken essentieel is. Als je vet wil verbranden door enkel één van bovenstaande zaken toe te passen, wordt het zeer moeilijk. Het is de combinatie die je lichaam aanzet tot een betere vet verbranding.

 

 

1 reactie

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*